Značaj modernizacije oružanih snaga Srbije

Modernizacija sopstvenih resursa, unapređenje domaće namenske industrije i nabavka i kupovina borbenih sistema iz drugih zemalja učiniće da se Srbija pokrene sa mrtve tačke kada su u pitanju oružane snage, ističe vojno-politički analitičar, Vlade Radulović. On procenje da će Srbija u narednim godinama biti jedna od respektabilnih sila kada je izvoz naoružanja i vojne opreme u pitanju.
Ministarstvo odbrane se u dugoročnoj strategiji jasno opredelilo i kreiralo tri vida razvoja oružanih snaga u smislu borbenih efektiva, ističe vojno-politički analitičar, Vlade Radulović.
Šest migova koje je Rusija poklonila Srbiji trebalo bi da stignu do aprila. Naši piloti su obučeni da lete na migovima, jer su oni potpuno istog tipa, nema velikih razlika, biće mali troškovi i kratak rok obuke pilota, tako da se samo nastavlja sa dobrom praksom koja je i do sada postojala u našim oružanim snagama kada je lovačko vazduhoplovstvo u pitanju, zaključuje Radulović.
Kada je namenska industrija u pitanju Srbija se poslednjih godina visoko kotira u svetu naoružanja i vojne opreme. Iz godine u godinu beleži se sve veći izvoz. Po parametrima Svetske trgovinske organizacije Srbija se nalazi na petom mestu u svetu po izvozu baruta. Srbija ima šta da ponudi, naša cena je konkurentna na tržištu u odnosu na kvalitet koji nudimo i očekuje se da ove godine naš izvoz bude na 510 miliona dolara, a veliki broj zemalja pre svega sa Bliskog istoka i iz Azije je zainteresovano da ostvari ili produži saradnju sa Srbijom, napominje Radulović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN