Bitka za znanje!

I u školama na jugu Srbije nastavnici kao novo nastavno sredstvo uvode robote. Savladavanje programiranja u razredima od petog do osmog razreda u osnovnim škola biće zanimljivije i nastavnicima i učenicima. Roboti mogu da se programiraju u platformi koja je prilagodljiva i razumljiva deci, kaže Miomir Popeskov iz Centra za kreativno razmišljanje.

Šesnaestoro nastavnika iz Pirota, Aleksinca, Niša, Leskovca i Blaca prošli su obuku za korišćenje robota kao nastavnog alata, u okviru programa Bitka za znanje. Kako kažu kreatori programa osnovcima neće biti teško da programiranje savladaju uz pomoć robota.

Obuku su prošli nastavnici koji su se prethodno dobrovoljno prijavili da budu učenici programa Bitka za znanje, sa željom da na inovativniji način rade sa decom.

Osim u Nišu obuke su do sada organizovane i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu. Kreatori programa Bitka za znanje pozivaju nastavnike i iz drugih škola koji se do sada nisu prijavljivali da to učine u drugom krugu programa u septembru.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN