Novi trošak za roditelje, poskupljuju niški vrtići!

Za celodnevni boravak dece u PU Pčelica u Nišu, roditelji će uskoro morati da izdvoje skoro 30% novca više nego prethodnih godina. Direktor ove ustanove Zoran Jonić se pravda time što, kako kaže, cena nije promenjena od 2013. godine i time da su cene namirnica povećane. On dodaje da ovo povećanje neće ugroziti građane. U cenu ulazi boravak dece od 11 sati, iako roditelji po svoju decu dolaze i ranije. Boravak od 4 sata roditelje ne košta ništa.

Do sada su roditelji za boravak dece do 5,5 godina u Nišu plaćali 3 105 dinara. Uskoro to će biti promenjeno. Te će oni morati da izdvoje 923 dinara više, što znači 4028 dinara na mesečnom nivou. Za decu uzrasta od 5,5 do 6, 5 godina 1313 dinara više iz kućnog budžeta.

Direktor PU Pčelica napominje da su do sada teško funkcionisali i da se već u ovoj godini oseća nedostatak finansijskih sredstava. On dodaje da će grad Niš i Pčelicu blizu 10 miliona dinara koštati to što u prva dva meseca ove godine učešće roditelja nije usklađeno sa novom ekonomskom cenom.

Jonić se pravda i podacima PU u drugim gradovima, te na primer kaže da cena za vrtić u Užicu ili Aleksincu iznosi 25 000 dinara, a u Pančevu 21 600 dinara. Kada ova odluka bude prihvaćena cena u Nišu će iznositi 20 140 dinara, odnoso 18 712 dinara. Odluka je, na zahtev direktora ove ustanove, usvojena na Gradskom veću, a na snazi će biti nakon sednice Skupštine grada.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN