Magla usporava saobraćaj, opasnost od odrona

Naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, donosi veliku opasnost od odrona, dok magla jutros usporava saobraćaj u planinskim predelima na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu, saopštio je AMSS.

Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura koje se, prema najavama metereologa, očekuju ovog i narednih dana, doprineće dobroj prohodnosti putevima.  Međutim, naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, donosi veliku opasnost od odrona. Najviše ih ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, pored Drine od Malog Zvornika ka Ljuboviji u Ovčar Banji, kroz Grdeličku, Sičevaćku i Drensku klisuru, a sa odronima treba računati i pored Dunava između Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca i Golupca.

Magla ovog jutra usporava saobraćaj u planinskim predelima ima je na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu. U područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti, treba računati i na poledicu, koja je zbog niskih temperatura, prisutna na svim vlažnim deonicama.

Vozači se upozoravaju da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu, da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana upozoravamo vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na istoku i jugoistoku pada sneg slabog intenziteta, a raskvašenog snega do pet centimetara ima na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice, kao i na putevima u višim planinskim predelima. AMSS napominje da su radovi završeni, a saobračaj normalizovan na mostu preko Skadarskog potoka, na deonici Pričević-Pecka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN