Kvalitet vazduha: Tokom ovog perioda uobičajena veća zagađenost vazduha

Male toplane, saobraćaj i meteorloški uslovi izazivaju veću koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu.U urbanim sredinama zagađenje je veće, ali dve trećine stanovništa Srbije ima vazduh koji je zadovoljavajućeg nivoa, ističu iz Agencije za zaštitu životne sredine.
Trenutno vlada period stabilnog vremena kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji. Imamo koncentracije koje su neznatno iznad graničnih vrednosti i to pre svega koncentraciju lebdećih čestica koje u glavnom u ovo doba godine potiču od čađi.
Izmaglica ili sumaglica je meteorološka pojava i javlja se usled odgovarajućeg prisustva vodene pare u atmosferi i njene kondenzacije, ističu stručnjaci.
Naši sugrađani primećuju izmaglicu u Beogradu, ali je veći broj onih kojima nešto slabija vidljivost ne smeta.
Dve trećine stanovništva Srbije ima kvalitet vazduha koji je zadovoljavajućeg nivoa i koga treba čuvati, a jedna trećina stanovništva Srbije ima kvalitet vazduha koji treba poboljšavati. U urbanim sredinama stanje je nešto lošije, dve trećine stanovništva ima vazduh koji je lošiji i treba ga poboljšavati, a jedna trećina ima zadovoljavajući kvalitet.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN