Kurc: „Sve što je dogovoreno u dijalogu, treba da bude ispunjeno“

Rešavanje migrantske krize, situacija u regionu i podrška Austrije Srbiji na njenom evropskom putu bile su neke od tema o kojima su razgovarali premijer Srbije, Aleksandar Vučić, i ministar spoljnih poslova Austrije, Sebastijan Kurc. Vučić i Kurc su se složili u tome da bi stvari na Balkanu trebalo rešavati mirnim putem. Kurc je, nakon sastanka sa srpskim premijerom, istakao da Austrija podržava Srbiju i zemlje zapadnog Balkana na njihovom evropskom putu, kao i da će Austrija pokušati da da doprinos kako bi dijalog Beograda i Prištine bio uspešan.
Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je sa austrijskim ministrom spoljnih poslova, Sebastijanom Kurcom, razgovarao, pre svega o tome šta još dve zemlje mogu da urade u rešavanju migrantske krize.
Sebastijan Kurc je, govoreći o situaciji u regionu, zahvalio premijeru Srbije zato što ima vodeću ulogu ne samo u Srbiji, kao i za konstruktivnu ulogu na celom Balkanu. Odgovarajući na pitanje da li Austrija, kao čklanica EU i zemlja predsedavajuća OEBS-u, može da utiče na Prištinu da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, Kurc je rekao da ono što je dogovoreno mora da se ispoštuje.
Premijer je zahvalio šefu austrijske diplomatije na podršci da se sve rešava mirnim putem, jer je dovoljna jedna iskra da se sve zapali. Zahvalio je i na značajnoj podršci Srbiji na evropskom putu, što je, kako je podsetio, njen strateški cilj. Vučić je dodao da Srbija želi još više austrijskih investitora, i da se nada da će biti i srpskih investitora u Austriji, kada ojača srpska privreda.

PRILOG: VUČIĆ I KURC

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN