Vise beba u srpskim porodilistima

U poslednjoj nedelji januara u najvećim porodilištima u Srbiji rođeno je više od petsto beba, što je više nego u istom periodu prošle godine. U Ginekološko- akušerskoj klinici „Narodni front“ dnevno obave u proseku oko 30 porođaja, i ističu da je upravo zbog toga ovoj ustanovi potrebno više prostora.
U GAK-u „Narodni front“ tokom januara je bilo 590 porođaja, što je iznad proseka, a iz godine u godinu broj se povećava. GAK „Narodni front“ beleži 7200 porođaja, što je za 200 više nego prethodne godine. Iz ove zdravstvene ustanove ističu da ni jednog pacijenta nisu vratili iz bolnice i da postižu sve, iako je povećan obim posla.
Iz „Narodnog fronta“ ističu da im ne manjka ni materijala ni opreme kada su porođaji u pitanju. Epiduralni porođaj je besplatan, kao i prisustvo oca, a ističu da su pacijenti zadovoljni.
Po opsegu porodilišta trebalo bi da bude između 15 i 25, a ova ustanova ima od 25 do 42 porođaja, pa ističu da ih je povećan obim posla zatekao i da je zbog toga potreban veći prostor.
Iz Narodnog fronta smatraju da će se trend povećanog broja porođaja nastaviti, jer u ovu ustanovu se šalju pacijenti iz ele Srbije, a Narodni front je refeentna ustanova i specijalizovana za ginekologiju i akušerstvo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN