Uklonjen potporni zid u Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici uklonjen je potporni zid, koji će prema planu uređenja, vrlo brzo biti zamenjen novom konstrukcijom. Uz pomoć dva rovokopača potporni zid je uklonjen bez ikakvih incidenata za manje od sat vremena.

Nova konstrukcija trebalo bi da bude uvučena dva metra prema unutrašnjosti pešačke zone a njena izgradnja trebalo bi da počne u utorak 7. februara. Do radova u blizini ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici došlo je nakon dogovora koji su o ovom pitanju postigli u subotu u Prištini predstavnici ove opštine i Vlade Kosova, a uz posredovanje EU i ambasade SAD u Prištini.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je u subotu da će umesto potpornog zida biti izgrađena konstrukcija koja će biti uvučena dva metra prema šetalištu i da će ona biti u stvari sigurnosna mera kako se sa vozilima ne bi ulazilo na šetalište. Pristup šetalištu, kada su u pitanju vozila, biće omogućen jedino vozilima hitne pomoći, policije i vatrogasne službe.

Veliki broj novinarskih ekipa pratio je ovaj događaj, a u blizini mosta su bile vidljive pojačane policijske patrole, dok su vojnici Kfora standardno bili na staitičnom punktu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN