Stojanović: Stoltenbergu ću preneti naše brige

Od generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga ću tražiti da NATO i Kfor urade sve kako na severu Kosova ne bi došlo do incidenata.

To je rekao zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović.

„Razgovaraću sa njim o situaciji na terenu da NATO i Kfor urade svoj posao, da se pobrinu da se ništa ne desi od onoga što naslućujemo da može da se desi. Mi ćemo izneti svoje brige“, rekao je Stojanović za RTS povodom posete Stoltenberga Prištini.

Stojanović je izrazio nadu da će međunarodna zajednica učiniti sve da se incidenti ne dese, da niko ne strada, da se „isključe duge cevi“, jer to nikome ne odogovara samo onima koji žele da izazovu haos.

„Mi bi se sve za pola sata dogovorili, ukoliko žele rešenje tačka može brzo da se stavi na sve“, rekao je Stojanović.

Stojanović je naveo da je važno da se saopšti i zašto ROSU demonstrira neku vrstu sile tamo gde nikada te jedinice nisu bile.

Prema njegovim rečima, ponašanje Prištine je neobjašnjivo, jer kosovska strana stalno dodaje nove uslove, a Srbi i Beograd ne vide pozadinu osim zle namere da se stvori haos.

„Neko to smišljeno radi i zbog specijalnog suda, postoje duboki razlozi da se stvaraju krize nestabilnosti kako bi se neki ljudi pojavli kao rešenje i pokazali važni za postizanje rešenja“, rekao je Stojanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Srba sa Kosova upozorili su juče da Albanci spremaju oružani napad na četiri srpske opštine na severu Kosova.

 

Izvor: Beta

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN