Počinje preparcelacija zemljišta u sklopu radova na obilaznici oko Niša

Najkasnije do 2022. godine biće izgrađena železnička obilaznica oko Niša. Radovi počinju za dve godine, a do tada bi trebalo da bude završena preparcelacija, najavljuje Ljubivoje Slavković koordinator Kancelarije za projektovanje Grada Niša.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša za putnički i teretni saobraćaj Vlada Republike Srbije proglasila je javnim interesom, a vrednost projekta je zajedno sa eksproprijacijom zemljišta 100 miliona evra. Početak radova je predviđen za kraj 2018. godine.

Početak radova na izmeštanju železnice iz centra Niša i izgradnji zaobilaznice počeće pred kraj 2018. ili početkom 2019.godine, kaže Slavković.

Nekada prvi saradnik i zamenik bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, pravnik Ljubivoje Slavković, od nedavno je rešenjem aktuelnog gradonačelnika Darka Bulatovića na čelu kancelarije za projektovanje Grada Niša. Takođe, Slavković je i rešenjem ministarke Zorane Mihajlovic imenovan za člana radne grupe koja je zadužena za realizaciju kompletnog projekta koji bi trebalo da traje narednih nekoliko godina.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN