Godina ulaganja u zdravstvo

Ove godine jedan od prioriteta Vlade biće izgradnja novih I rekonstrukcija već postojećih zdravstvenih ustanova I njihovo opremanje novim aparatima kako bi se poboljšali uslovi lečenja pacijenata. Radi se o ulaganju od više stotina miliona evra, rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, I dodao da samo neki od projekata koji nas očekuju su izgradnja Kliničkih centara u Beogradu, Nišu I Kragujevcu.

Neki od objektata koji su planirani za rekonstrukciju, u okviru plana Vlade Republike Srbije da ova godina bude godina ulaganja u zdravstvo, su Univerzitetska klinika Dečja klinika Tiršova I izgradnja potpuno novog objekta Tiršova 2, Višegradska u okviru KCS, izgradnja potpuno novog obekta porodilišta GAK Narodni front, rekonstrukcija Klinike za pedijatriju Zemunskog kliničkog centra, modernizacija I rekonstrukcija Urgentnog centra I Klinike za neurohirurgiju, ortopedske klinike na Banjici, Institut za onkologiju.
Radovi u Niškom kliničkom centru trebalo bi da budu završeni u martu, a za radove na tom objektu izdvojena su sredstva od preko 30 miliona evra, samo za izgradnju I još 15 miliona za opremanje.
Evropska investiciona banka koja finansira jedan deo ovih radova I propisuje pravila prema kojima će se sprovoditi nabavka. Sa druge strane postoje jedinice za upravljanje izgradnjom kliničkih centara u Ministarstvu zdravlja. Primenjuje se I otvoreni model nabavki, koje su međunarodne, od čega ne psotoji bolji I transparentniji model, ističe Blagojević, objašnjavajući na nkoji način će se vršiti kontrola trošenja naučnih sredstava

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN