Mediji: Droga u automobilu vlade; Ministarstvo rada negira

  • Državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković ranije je negirala je da je u vozilu Ministarstva za rad, pronađena droga
  • Ministarstvo za rad isto negiralo navode, ali je veb portal Blic objavio vest da je Marku Jablanoviću, bratu Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje, određen je pritvor do 30 dana

    Poslednja vest:

Marku Jablanoviću, bratu Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje, određen je pritvor do 30 dana, saznaje Blic.

Jablanoviću je pritvor određen zbog sumnje da je sa još trojicom učestvovao u dilovanju droge.U trenutku privođenja Jablanović je bio u službenom automobilu Ministarstva Aleksandra Vulina.


U Beogradu su uhapšene tri osobe zbog droge i jedna osoba u Kraljevu, ali državna sekretarka Biljana Popović nije mogla da potvrdi da li je među njima bio i Marko Jablanović, brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad.

Ne mogu da licitiram. MUP mora da radi u skladu sa zakonom. Slučaj je pred tužilaštvom i onog trenutka kada bude procenjeno da neka informacija treba da izađe u javnost, izaće u javnost„, rekla je Popović Ivković.

Kazala je da veruje da će se povodom današnjih napisa u medijima da je Marka Jablanović policija privela u Kraljevu zbog droge koja je bila u službenom automobilu Vlade Srbije, oglasiti ministar Aleksandar Vulin.

Ivković je dodala da policija radi svoj posao profesionalno i odgovorno svih godina od kada je ministar Nebojša Stefanović, te da svako ko se ogrešio o zakon biće uhapšen.

Ono što mogu da kažem je da su uhapšene tri osobe u Beogradu i jedna osoba u Kraljevu. Taj postupak se vodi, slučaj je pred tužilaštvom, policija je odradila svoj deo posla i mislim da smo pokazali da nema, niti će biti zaštićenih„, rekla je Ivković Popović.

Ministarstvo rada saopštilo je danas povodom „grubih neistina objavljenih u pojedinim medijima koje se odnose na službeno vozilo Ministarstva za rad, da, prema zvaničim potvrdama Ministarstva unutrašnjih poslova, u službenom vozilu prilikom pretresa nije pronađena droga, niti bilo šta protivzakonito“.

Izvor: Blic, B92, agencije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN