Osuđene ginekološkinje na dve godine zbog smrti žene

  • Ginekolozi Kliničkog centra Srbije Gordana Miletić i Vera Milenković osuđene su danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu prvostepenom presudom na po dve godine zatvora zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić

    Ginekolozi Kliničkog centra Srbije Gordana Miletić i Vera Milenković osuđene su danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu prvostepenom presudom na po dve godine zatvora zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić (18). Ona je preminula u februaru 2002. godine od posledica pucanja slepog creva. Sud je doktorima izrekao i meru bezbednosti zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od po dve godine.

Lekari Srboljub Milićević, Aleksandar Jovanović i Miloš Radović oslobođeni su krivice.

Ovo je, inače, druga prvostepena presuda u ovom slučaju, pošto je prvu iz 2012. godine, kojom je troje lekara bilo osuđeno na zatvorske kazne, a dvoje oslobođeno od optužbi, ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.


Na optužnici su specijalisti ginekologije Miloš Radović, Vera Milenković i Gordana Miletić, kao i lekari Srboljub Milićević i Aleksandar Jovanović.

Ljiljana se 15. februara 2002. zbog jakih bolova u stomaku javila u beogradski Urgentni centar, a dežurni hirurg je procenio da su njene zdravstvene tegobe ginekološke prirode, pa je primljena na Ginekološko-akušersku kliniku.

Iz GAK-a su Ljiljanu, pošto je gotovo neprestano vrištala, uputili u Institut za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“, gde su lekari odmah zaključili da nije pacijent za njih i uputili je ponovo u Urgentni centar.

Zbog visoke temperature nije hospitalizovana u Urgentnom centru, već je upućena u Institut za infektivne i tropske bolesti, gde je primljena 21. februara. Po prijemu u bolnicu pala je u komu i preminula.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN