Osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe

Osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe u većini škola u Srbiji nakon produženog raspusta. U osnovnoj školi „Lazar Savatić“ iz Zemuna kažu da u proseku po odeljenju nedostaje tri do pet učenika, a se nastava odvija po predviđenom planu i programu.

Dok je raspust u nekoliko škola u Srbiji produžen do 16. januara u Beogradu su đaci ponpovo zauzeli školske klupe. Pre Nove godine bilo je većeg odsustvovanja učenika nego sada, kažu u osnovnoj školi „Lazar Savatić“ iz Zemuna, kada je bilo i po sedmoro do osmoro učenika po odeljenju. Međutim, sada je situacija stabilna, a nastava se odvija po planu i programu.
Povodom preporuke Ministarstva prosvete školama da nastavnici ne ispituju đake odmah po povrtaku sa produženog raspusta, psiholog Branka Tišma, kaže da u većini škola postoji upravo ta praksa da se neposredno pre i posle praznika deca ne ispituju, jer je potrebno ponovo ih uvesti u školaske sadržaje od kojih su pauzirali tokom raspusta. A otežani vremenski uslovi decu ne ometaju u svakodnevnim školskim aktivnostima, kako ona ističe.
Mališani iz zemunske osnovne škole kažu da im nesmetas što malo teže ovih dana pristižu do škole, kao i to da im je ipak najzabavnije kada tokom dana u školi nađu vremena i za igru na snegu.
Da podsetimo deca je u školske klupe trebalo da se vrate u ponedeljak 9. januara, ali je Ministarstvo prosvete donelo odluku da se zbog epidemije gripa raspust produži za dva dana. Međutim, školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama mogu da donesu i drugačiju odluku zbog vremenskih uslova i epidemije gripa, a one škole koje se odluče na taj korak moraju Ministartsvu da dostave plan nadoknade časova.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN