Više dece u Prihvatilištu u Beogradu

Prihvatilište za decu Beograd poslednjih godina u kontinuitetu prevazilazi svoje kapacitete, što govori da je potreba za sklanjanjem dece iz rizičnih situacija konstantna. Sve je veći broj dece koja dolaze zbog porodičnog nasilja ili nemaštine, istakli su iz ovog beogradskog Prihvatilišta.

Za razliku od ranijih godina, kada je u Prihvatilište dolazilo više dece u slučajevima ekstremnih vremenskih uslova, poslednjih nekoliko godina konstantno postoji potreba za uslugom privremenog smeštaja jer deca imaju sve ozbiljnije probleme i sve češće se nalaze pred ozbiljnim životnim okolnostima, ističu iz Prihvatlišta.
Kada je u pitanju 2016. godina prihvat dece je cele godine u porastu, samo je pitanje kategorija koje su zastupljenije. Do polovine decembra oko 500 dece je prošlo kroz Prihvatilište, dok je prethodnih godina ta brojka iznoslila oko 350. Deca u Prihvatilištu mogu boratviti do šest meseci.
Samo Prihvatilište je ustanova privremenog smeštaja i korisit se za urgentna stanja i situacije kada se dete nađe u riziku u svojoj poridici ili na ulici. Za vreme boravka dece u njemu stručni tim se trudi da iznađe bolji i korisniji oblik zaštite za dete.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN