Ivani Španović priznanje Međunarodne atletske federacije

 

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzima istaknuto mesto u tradicionalnom godišnjem izveštaju Međunarodne atletske federacije. IAAF navodi da je Španovićeva velikim sportskim dostugnućima u skoku u dalj tokom 2016. godine sigurno oborila rekord za konstantnost vrhunskih rezultata.

Najbolja srpska atletičarka u sezoni na otvorenom takmičila se u 10 različitih zemalja, na četiri kontinenta, i uprkos varijacijama u vremenskoj zoni i klimatskim uslovima, svi njeni skokovi bili su razmaku od 18 centimetara, gde je najslabiji iznosio 6,83 metara, a najbolji 7,10 koliko iznosi novi nacionalni rekord Srbije. Španovićeva je od 11 finala pobedila u osam, dva puta je zauzela drugu poziciju i jednom je bila treća na postolju, u Riju. Prvakinja Evrope pobedila je na pet mitinga iz serije Dijamantska liga, a samo je šestostruka svetska prvakinja i Olimpijska pobednica iz Londona Britni Ris bila bolja od naše Ivane Španović.

„Titule vicešampionke sveta u dvorani, evropske prvakinje, bronzane iz Rija i osvajanje trofeja Dijamantske Lige – Ivana Španović definitivno iza sebe ima najuspešniju sezonu, ali upravo ta konstantnost među rezultatima i pomeranje granica ličnih rekorda iz godine u godinu čini Ivanu jednom od najboljih skakačica ovog vremena“, navodi se u izveštaju Međunarodne atletske federacije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN