Najbolji sporisti Niša

 

U najužoj konkurenciji za najbolje sportiste Niša su gimnastičarka Jelena Stamenković, džudista Miroljub Ivezić i kajakašice Milica Kostov i Kristina Petrović. Sekcija sportskih novinara Niša ranije je saopštila da će priznanje za Sportske ličnosti godine dobiti košarkaš Stefan Jović i vateporlista Sava Ranđelović.

„Sekcija sportskih novinara je prikupila rezultate i predstavila ih žiriju koji će odlučivati u skladu sa pravilinkom i kriterijumima. Za predložene kandidate glasalo se u svim kategorijama, a nakon sabiranja rezultata poznati su oni koji su ušli u najuži izbor“, objasnio je predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić, koji je podsetio da su u sastav žirija ušli i nekadašnji dobitnici nagrade za najboljeg sportistu Niša.

Za priznanje najbolji mladi sportista konkurišu Jana Ćirić iz Plivačkog kluba Sveti Nikola, džudista „Kinezisa“ Milan Mihajlović i Staša Gejo iz PAEK-a. Najbolji sportski kolektiv Niša biraće se između odbojkaškog kluba, rukometašica „Naise“ i Gimnastičkog kluba Niš. Sekcija sportskih novinara Niša odlučila je i da specijalna priznanja dobiju dugogodišnji trener fudbalerki „Mašinca“ Perica Krstić, Sportsko udruženje osoba sa invaliditetom Nais i FK „Filip Filipović“. Posebno priznanje „Sportsko srce“ dobio je mladi džudista Igor Nurkić koji se izborio sa leukemijom.

Izbor najboljih sporista podržao je i pomogao grad Niš.

„Želimo da Niš u svetu bude prepoznatljiv ne samo kao istorijska raskrnica, već i po našim sportistima“, rekao je gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar.

Nagrade najboljima uručiće se na tradiocionalnom „Sportskom balu“ u ponedeljak 26. decembra.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN