„Zlatne lopte“ u rukama Stojkovića i Tadića

FSS nagradio najboljeg trenera i igrača u 2016. godini. Vlasnici laskovog priznanja posltali su Dragan Stojković, trener kineskog Gvangžua i Dušan Tadić, igrač Samutemptona i reprezentativac Srbije.

Popularni Piksi je istako da je zahvaljući svojiom rezultatima često na podijumu, ali da je ova nagrada nešto posebo.

Ja sam neko ko je često bio na podijumu, ali ovaj trenutak i ova nagrada za mene su zaista nešto posebno. Godina nije bila laka, a svi mi treneri imamo obavezu da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju. Kada to kažem onda mislim i na ponašanje i na ostvarene rezultate. Zahvalio bih se pre svega mojoj porodici i supruzi Snežani, koja prva sa manom preživljava sve trenutke posle nekog meča. Hvala i mojim saradnicima Žarku Đuroviću i Dejanu Govedarici, mom klubu koji mi je pružio priliku da radim u kineskom šampionatu. Hvala svima, za mene je ovo privilegija, biti ovde sa vama i sa ovim trofejom u rukama“, rekao je Stojković.

Tadić je imao fenomelnnu godinu i jedan je od najzaslužnijih za povratak našeg državnog tima na staze uspeha. On je istakao da mu je velika čast i privilegija što je dobio nagradu, za koju je rekao da mu daje veliki podstrek.

„Za mene je ovo važan dan, trenutak koji se pamti. Zahvalio bih se selektoru Slavoljubu Muslinu i stručnom štabu reprezentacije, saigračima bez kojih ne bih dobio ovo priznanje, porodici, mom kondicionom treneru Andriji Milutinoviću, prijateljima. Lepa su individualna priznanja, ali nama igračima su važna i timska. A kada to kažem onda mislim na ono što svi želimo, a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nadam se da ćemo da ostvarimo taj cilj, jer znamo koliko bi to značilo narodu Srbije“, izjavio je Tadić.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević rekao je da ta organizacija ima velike planove za 2017. godinu. Kao prioritet naveo je rezultat A reprezentacije i plasman na Svetsko prvnstvo, zatim je istakao važnost Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, koje će se na leto održati u Poljskoj, kao i da će Savez nastaviti da ulaze u infrastrukturu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN