Tončev jednoglasno izabran za novog predsednika Radničkog

Fudbalski klub Radnički i zvanično je dobio novog predsednika.Funkciju prvog čoveka renomiranog niškog kluba, jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj sednici Škupštine, preuzeo je Ivica Tončev.Ovo je njegov drugi mandat na čelu kluba sa Čaira, a ovog puta zamenio je Radana Ilića, koji je predsedničku funckiju obavljao nešto više od godinu dana i u čijem je mandatu klub osvojio peto mesto na kraju prošle sezone što je najbolji plasman od 1983. godine.Tončev svoj dolazak u klub smatra lokal-patriotiznom,a u svom prvom obraćanju naveo je da će težiti da ostvari četiri cilja – Radnički u Evropi, izmirenje dugova u naredne 3 godine, da klub iz Niša i rezultatski i organizaciono bude treći klub u Srbiji i da na Čairu rastu novi fudbalski asovi.
Podsetimo, Tončev je od novembra 2012. do avgusta 2015. godine bio je u Crvenoj zvezdi kao deo tima zaduženog za konsolidovanje beogradskog kluba. Tončev će upravo na gostovnaju šampionu Srbije imati svoj novi predsednički debi u Radničkom.
Ukoliko u Nišu bude ceo mandat, on bi „niški Real“ trebalo da vodi narednih sedam godina, kako je propisano Statutom.
Podsetimo, Radnički je posle 19. kola na sedmoj poziciji Superlige sa skorom osam pobeda, pet nerešenih rezultata i šest poraza i trenutno je sakupio 29. bodova.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN