Vučić: Odlični odnosi sa Mađarskom

vucicSrbija i Mađarska imaju dobre političke i još bolje prijateljske odnose, izjavio je danas u Nišu premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je nakon zajedničke sednice dve vlade rekao da je cilj sastanka poboljšanje ekonomskih odnosa. Sa njim se slaže i mađarski premijer Viktor Orban istakavši da imaju na raspolaganju 61 milion evra za pružanje podrške mađarskim i srpskim investitorima.

U Nišu je danas, posle sednice vlada Srbije i Mađarske potpisan Sporazum o razumevanju između Mađarske i Srbije u procesu evropskih integracija i Sporazum o plovidbi rekom Tisom. Vučić je rekao da je smisao zajedničke sednice u Nišu unapređenje odnosa između biznismena dve zemlje, povećanje trgovinske razmene i privlačenje investitora.

Vučić je rekao da je Mađarska sedma zemlja trgovinski partner Srbiji, navodeći da je trgovinska razmena dve zemlje u 2015. godini iznosila 1,1 milijardu evra, a da je u ovoj godini nešto viša.
Mađarska želi da investira u Srbiju, poručio je Orban. On je rekao da analize te zemlje pokazuju da Srbija stoji pred velikim uzletom u razvoju.

Mađarski premijer je dodao i da investitori iz te države žele da prate privrednu politiku Srbije kako bi ovde ostali duži period.
Vučić je rekao i da su od velikog značaja infrastrukturni radovi, pogotovo na pruzi Beograd Budimpešta, ali i Segedin-Baja-Subotica, kao i radove na ipsilon kraku, te podsetio da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom obišao deo Koridora 10 koji će povezati i Budimpeštu sa Istanbulom i Sofijom.
Premijer je naveo da je bilo reči i o saradnji u oblasti iregularnih migracija, borbi protiv terorizma, navodeći da dva ministarstva unutrašnjih poslova dobro sarađuju, te da su dve zemlje spremne da saradnju učine boljom.
Vučić je istakao da je Srbija zahvalna Mađarskoj na istinskoj podršci na evropskom putu, dodajući da niko u Evropi nije tako lepo govorio o Srbiji.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN