Poklon „Pro mens centra“ niškim đacima

Po dvoje učenika šestog razreda iz 36 osnovnih škola sa teritorije Grada Niša dobiće priliku da besplatno pohađa obrazovno razvojni program „SuanPan mentalna aritmetika“. Ovaj projekat realizuju Uprava za obrazovanje i Pro mens centar.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je direktorima osnovnih škola besplatne vaučera, a vrednost donacije Pro mens centra je 4 miliona dinara.Prema rečima gradskog većnika Bojana Krstića cilj ove akcije da učenici shvate da ne treba napamet da uče gradivo već da pre svega logički razmišljaju.

Kako je najavljeno, kriterijum za odabir učenika koji će učestvovati u školi mentalne aritmetike su najbolji rezultati ostvareni na origami radionici koja će biti sprovedena u svakoj od škola. Direktori škola predlažu da se u obzir uzmu i dosadašnja zalaganja učenika, kao i njihov socijalni status.

SuanPan mentalna aritmetika je program za isticanje potencijala dece uzrasta od 5 do 14 godina i predstavlja izvođenje osnovnih računskih operacija na abakus računaljci.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN