Regresiranje troškova roditeljima

 

Zamenik gradonačelnika Niša
Zamenik gradonačelnika Niša

Grad Niš će roditeljima koji su u protekle tri godine plaćali vrtiće po nezakonitoj ceni vratiti novac za svaki mesec koje je dete provelo u vrtiću. Roditelji će od 1. aprila plaćati boravak u vrtiću po ceni od 3 200 dinara, umesto dosadašnjih 4 200 dinara po detetu.

Obeštećenje koje bi roditelji trebalo da dobiju zato što su plaćali boravak dece u vrtiću više nego što je trebalo dostiže sumu do 40 000 dinara za jedno dete, ako je recimo, pohađalo vrtić svih 36 meseci u poslednje tri godine. Grad će roditeljima čija deca još uvek idu u vrtiće predložiti da taj novac bude avans za dalji boravak u predškolskoj ustanovi ali će, ako to žele, moći da uzmu i novac u gotovini, ističe zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Roditeljima koji su tužili grad, a kojih ima dvadesetak, biće predloženo da povuku tužbu jer će im novac biti isplaćen, najavio je Slavković.

On je dodao da je oko 8 000 dece  oštećeno i da  dug iznosi više od 100 miliona dinara. Predškolska ustanova Pčelica će dostaviti gradskom veću i svim oštećenim roditeljima spisak sa dugovanjima koja bi trebalo da se isplate svima koji su plaćali vrtiće po višoj ceni od predviđene.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN