Vučić:Za obnovu stotinu objekata u Vojvodini 1, 9 milijardi dinara

beta-ct3j2l6bgf-654x371Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da će Vlada Srbije izdvojiti 1,9 milijardi dinara za obnovu stotinu škola, vrtića i drugih objekata u Vojvodini, kao i da će realizacija tih projekata početi odmah.

On je nakon zajedničke sednice vlada Vojvodine i Srbije kazao da će više sredstava biti uloženo u pokrajinu pošto je nezaposlenost u njoj veća nego na jugu Srbije.

„Danas smo na ozbiljan način razgovarali o rešavanju problema gradjana Vojvodine. Odlučili smo da prebacimo prvi novac Novom Sadu kako bi se pripremio za evropsku prestonicu kulture, četiri miliona evra za zgradu RTV-a, iako sam smatrao da je to preskupo, ali smo prihvatili sugestije da je važno da pokažemo da smo u stanju da obnovimo ono što je srušeno u NATO agresiji“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, o trošku državnog budžeta biće obnovljena putna infrastruktura u Vojvodini, uključujući i 37 kilometara Fruškogorskog koridora, ali i zdravstvene institucije i ustanove kulture poput Subotičkog pozorišta.

Vučić je dodao da će biti donet Zakon o finansiranju Vojvodine, ali i da trenutno nema problema u finansiranju Pokrajine.

Govoreći o vojnoj paradi povodom Dana oslobodjenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, premijer je najavio da će Vojska Srbije premijerno prikazati po šest okopnih vozila „Lazar 3“ i haubica „Nora“.

„To je pokazatelj da naša vojna industrija i te kako može da napreduje i da ima budućnost. Ulaganjem u našu odbranu odvraćamo potencijalnog protivnika“, kazao je Vučić.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN