Vučić sa ambasadorima EU u Nišu

vucic-devenportImam i san i plan i znam šta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrška međunarodnih finansijskih institucija, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka svog kabineta sa predstavnicima Svetske banke, a potom i sa ambasadorima zemalja EU.
Vučić je istakao da vlada zna šta treba da radi, ali da joj je dragocena pomoć svetskih međunrodnih finansijskih institucija u definisanju načina na koji to treba da se sprovede.
„Očekujem da sve svetske institucije u narednih nekoliko dana promene prognozu rasta Srbije sa 2,5 na 2,7 odsto, kao i značajan napredak na Duing biznis listi“, rekao je Vučić.
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport istakao je danas, nakon sastanka ambasadora EU sa premijerom Srbije Alekšandrom Vučićem u Nišu, da EU prepoznaje ulogu koju ima Srbija u regionu i da želi da doprinese napretku regionalne saradnje. On je naglasio da je bila posebna čast njemu i ambasadorima EU da imaju sastanak sa vrhom srpske vlade u Nišu.
Devenport je preneo da su ambasadori zemalja članice EU imali odličnu diskusiju sa premijerom. Posebno je pohvalio sastanke premijera Srbije i Albanije, Vučića i Edija Rame. Devenport je ukazao da EU želi da bude deo srpskih reformi, modernizacije, kao i rasta i prosperiteta. Nakon sastanka predstavnici EU i ambasadori sa Vučićem su obišli EU info kutak, a zatim prošetali niškom tvrđavom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN