Nastavljaju se pregovori Beograda i Prištine

grad-brisel-belgija-35Pregovori Beograda i Prištine u Briselu nastavljaju se danas, a dve delegacije uz posredstvo predstavnika EU razgovaraće o telekomunikacijama.

Kako je najavljeno, tokom tri dana u Briselu će se razgovarati o pitanjima medjunarodnog pozivnog broja za Kosovo, imovini i pravu Telekoma da nesmetano nastavi da radi na Kosovu.

Dve delegacije su i sredinom septembra takodje razgovarale u Briselu o telekomunikacijama i radu Telekoma na Kosovu, i prema oceni EU tada je „ostvaren napredak u elementima ključnim za sprovodjenje sporazuma“.

Obe strane saglasile su se da pregovori budu nastavljeni 26. septembra u Briselu uz posredovanje EU.

Prema rečima kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri, susret beogradske i prištinske delegacije trebalo bi da rezultira time da Kosovo dobije svoj pozivni broj 383, što Beograd demantuje, navodeći da bi to bio broj geografskog područja koje pripada Srbiji.

Sporazumom o telekomunikacijama, postignutim 25. avgusta prošle godine, predvidjeno je da Srbija traži pozivni broj za KiM koji će, kao vlasništvo Srbije, ustupiti na korišćenje Prištini, te da se Telekomu Srbija omogući da nesmetano posluje na teritoriji KiM.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN