Na Gradini zaplenjeno 60.000 evra

Znak mupaNa graničnom prelazu Gradina carinici su, u dva odvojena slučaja, u vešu kod turskog državljanina i u naslonu za ruke u automobilu Bugarina, zaplenili više od 60.000 neprijavljenih evra koje su putnici pokušali da sakriju i bez prijavljivanja ih iznesu iz Srbije. Akcije su sprovedene 9. i 10. septembra, navedeno je u saopštenju Uprave carina.
U prvom slučaju je u donjem vešu putnika turske nacionalnosti, koji se iz Nemačke uputio u Tursku, otkriveno čak 50.000 evra, dok je kod njegovog saputnika nađeno 3.000 evra.

Pošto su putnici rekli da je novac zajednički, svakome je vraćeno po 10.000 evra koliko mogu bez prijavljivanja da iznesu iz zemlje, dok je preostala suma od 33.000 evra privremeno zadržana. Sutradan se na izlazu istog prelaza našao i bugarski državljanin koji je u automobilu “audi A8“ putovao u društvu saputnice.

Iako su oboje izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu i da kod sebe imaju 20.000 evra, carinici su se odlučili za detaljan pregled. Tokom kontrole otkriveno je da se u naslonu za ruke na zadnjem sedištu krije još 20.000 evra u novčanicama od po 50 evra spakovanih u četiri bunta obmotana papirom i providnom folijom.

Potom je carinik proverio i sadržaj seta za prvu pomoć gde je otkrio još 10.000 evra, u istim apoenima od po 50 evra, u dva bunta umotana u beli papir. I u tom slučaju putniku i njegovoj saputnici dozvoljeno je da zadrže iznos od po 10.000 evra, dok je suma od naknadno otkrivenih 30.000 evra zadržana do okončanja deviznog prekršaja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN