I hrvatski mediji osudili napad na dečake iz Srbije

 

kadeti-partizanaMediji u Hrvatskoj osudili su napad na mlade vaterpoliste Partizana u Zagrebu. Jedan od najčitanijih internet portala Index, navodi u svom članku da je potrebno da javnost pokaže da postoji bolja Hrvatska i da na vaterpolo meču navija za „pretučene srpske dečake“.

„Petnaestogodišnja deca doživela su strašan šok i zadobila telesne ozlede. Deca su nakon toga svejedno odigrala utakmice. Utakmicu igraju i večeras. Idioti koji su napali decu koja su s radošću došla u Zagreb da igraju vaterpolo protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske zaslužuju najoštriju moguću kaznu, jer koliko možeš biti bedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države?“, navodi se između ostalog u članku objavljenom na hrvatskom portalu.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić osudio je napad na mlade vaterpoliste Partizana u Zagrebu i naveo da očekuje da će za Hrvatsku biti prioritet da se kazne napadači. U saopštenju Udovičića povodom napada koji se dogodio u petak piše da je „incident u Zagrebu nešto što sport nije i ne sme da bude“. Srpski ministar resorno odgovarna za sport istakao je da mladi vaterpolisti sigurno nisi otišli u prestonicu Hrvatske da bi bili nečija meta i da je za sport jako važno da se pravom reakcijom policije spreče slični događaji u budućnosti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN