Loša organizacija u press centru Filmskih: Svađali se organizatori i novinari!

  • Zbog propusta organizatora, medijske ekipe ostale su uskraćene za intervju sa najvećom zvezdom ovogodišnjih Filmskih susreta Žarkom Lauševićem, a nekim novinarima je i sinoć posle projekcije filma onemogućeno da glumcu postave pitanja.

Do kulminacije je došlo danas, posle pres konferencije, kada su se verbalno sukobili novinari i predsednik Udruženja filmskih glumaca Vladan Živković, koji je sinoć praktično „zabranio“ nekima od njih da postave pitanje. Na čitavu ovu situaciju, direktorka Niškog kulturnog centra, koja je i direktorka festivala, rekla je da „nema pojma“ o zakazanim intervjuima za danas i da je ona od starta znala da Laušević neće posebno pričati za medije.

Žarko Laušević potpisuje knjigu usred konferencije za novinare, dok protagonisti filma Inkarnacija čekaju
Žarko Laušević potpisuje knjigu usred konferencije za novinare, dok protagonisti filma Inkarnacija čekaju

Pored toga što je predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Vladan Živković praktično oterao nekoliko novinara posle sinoćne projekcije Lauševićevog filma, poručivši im da će na konferenciji za medije moći da pitaju, predstavnici medija su i danas u festivalskom centru bili onemogućeni da urade svoj posao.

Pojedini novinari nisu mogli ni da udju u salu, a to je praktično bilo nemoguće učiniti zbog propusta organizatora koji je na press konferenciju pustio masu Lauševićevih obožavalaca gde im je glumac, usred konferencije, potpisivao svoje knjige.

Televizijskim ekipama koje su želele da zadovolje veliko interesovanje javnosti i snime intervju sa Lauševićem, traženo je juče da se akredituju jer to, kako nam je rečeno, zahteva obezbedjenje. To je tražio član Direkcije FS Miroljub Jovanović i uprkos poštovanju procedure, ekipe su ostale uskraćene za poseban razgovor sa Žarkom Lauševićem i to posle više od sat čekanja.

Do kulminacije je došlo posle rasprave sa članom Direkcije FS, dok je direktorka Filmskih susreta Bojana Simović rekla da „nema pojma“ da je press sala bila prepuna, da takođe ne zna kome su mediji slali zahteve za intervju i pritom prokomentarisala da je ona u startu znala da Laušević neće davati intervjue. Kada je Simovićevoj rečeno da je član Direkcije festivala to tražio, odgovorila je da se nje to ne tiče i da se obratimo „onom s kim smo razgovarali“. Kada je upozorena da je ona direktorka festivala i da bi trebalo da vodi o tome računa, Simovićeva je rekla da predsednik Saveta nije njen radnik i da je se to ne tiče. Novinari su napustili festivalski centar, dok je Žarko Laušević ostao u kancelariji sa predstavnicima organizacionog tima, a javnost uskraćena.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN