Knežević se odriče miliona iz NIS-a

foto: blic.rs
foto: blic.rs

Novi ministar privrede Goran Knežević podneće ostavku na mesto člana Odbora direktora u NIS-u iz moralnih razloga, saznaje “Blic”.

Kako nam je potvrđeno, on će to učiniti tokom sledeće nedelje, kada će Vlada odrediti njegovog naslednika u toj kompaniji. Na taj način, Knežević će se odreći i plate koja iznosi oko 1,1 milion dinara.
– Podneću ostavku na funkciju u NIS-u. To još nisam učinio, da bi Vlada mogla nekog da delegira na moje mesto – kaže Knežević za “Blic”.

Kako nam je rečeno u Agenciji za borbu protiv korupcije, ministar privrede je u roku od tri dana od izbora na funkciju u Vladi tražio saglasnost da obavlja obe funkcije, a kako su naveli, u toku je postupak odlučivanja. Međutim, Knežević kaže da je podneo zahtev Agenciji, jer ga je Zakon primorao na to.

– Ne znam da li bi obavljanjem ministarske i funkcije u NIS-u bio u sukobu interesa. Možda formalno pravno i ne bi, ali smatram da to ne bi bilo moralno – navodi on.

Knežević nije podneo novu imovinsku kartu Agenciji, pa još nije poznato koliko će zarađivati kao ministar privrede. U vreme dok je vodio resor poljoprivrede u Vladi Ivice Dačića, zarađivao je oko 108.000 dinara, dakle 10 puta manje nego u NIS-u.

Na direktorsko mesto u toj kompaniji postavljen je u avgustu 2014, godinu dana nakon smene sa funkcije ministra poljoprivrede. Knežević je na tu poziciju imenovan kao zastupnik manjinskog vlasnika NIS-a – države Srbije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN