Dudaš spreman za desetoboj

 

Mihail DudasSrpski atletičar Mihail Dudaš, kao verovatno i svi sportisti na Olimpijskim igrama u Riju, želi da prevaziđe svoj najbolji rezultat. Uoči puta u Rio Dudaš je rekao da je zadovoljan rezultatima na treninzima koji pokazuju da mu forma nije pala i da će maksimalno spreman dočekati prva atletska takmičenja. Reprezentativac Srbije u desetoboju kaže da je jedini način da se dođe do uspeha taj da se svakoj disciplini u kojoj nastupi posveti kao da je jedina. Dudaš je rekao da će borba na Olimpijadi u Riju zapravo biti sa samim sobom.

Takmičenje u desetoboju organizuje se 17. i 18. avgusta. Prvog dana Dudaš izlazi na trke na 100 i 400 metara, zatim skače u dalj, baca kuglu i nastupa u skoku u vis. Drugog takmičarskog dana slede trke sa preponama na 110 i 1500 metara, bacanje diska, skok s motkom i bacanje koplja.

Mihail Dudaš je nedavno napravio pravi podvig osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Ovaj uspeh značajan je i zato što je ostvaren posle dve godine prinudne pauze koju je srpski atletičar imao zbog povrede.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN