Nova vlada pred Skupštinom do 11. avgusta

vucicDo 11. avgusta biće održana sednica Skupštine na kojoj će se birati Vlada, rekao Aleksandar Vučić. Danas počinju razgovori sa socijalistima o tome ko će ući u Nemanjinu 11. Funkcionerima EU premijer Srbije uputio pismo u kojem je ukazao na situaciju u regionu i neophodnost očuvanja mira i političke stabilnosti.
Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da će sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana nova vlada biti održana u roku od deset dana.
„U roku od deset dana biće sednica parlamenta na kojoj će se birati Vlada Srbije, pa neka se vrate s mora i brčkanja da dođu da izaberu Vladu“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
Istakao je da je na sednici Predsedništva SNS-a, koja je održana ranije danas, bilo reči o personalnim rešenjima i da je dobio odobrenje od Predsedništva da sutra počne razgovore sa predstavnicima liste koju je na izborima predvodio Ivica Dačić. Dodao je da su „oni ti koji će odlučiti ko bi od njih bio u Vladi“.
„Sve ćemo da završimo do petka“, precizirao je.
U petak ili subotu će biti nova sednica Predsedništva SNS-a, gde će definisati personalna rešenja i najverovatnije će tri dana uoči sednice parlamenta sa svim rešenjima ići u parlament. „I onda će se birati Vlada, ako to bude moguće“, rekao je Vučić.
Rekao je da njegov ekspoze nije sasvim gotov, da je naporno radio na njemu, te da sada ima „slatke muke“ da skrati 450 strana i smanji ekspoze jer bi bilo nemoguće da to pročita. „Videćemo, možda i ne skratimo“, rekao je Vučić.
Istakao je da je završio najveći deo ekspozea. „Imamo slatke muke, treba da skratimo 450 strana“, rekao je premijer.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN