Košarkašice i vaterpolisti zajedno otputovali u Rio

 

Muška vaterpolo i ženska košarkaška reprezentacija Srbije zajedno su otputovale na Olimpijske igre u Riju sa visokim ambicijama.Selektorka košarkašica Marina Maljković rekla je na konferenciji na aerodromu Nikola Tesla pred polazak za Rio, da je ponosna što će prvi put obe selekcije Srbije u košarci, muška i ženska, učestvovati na Olimpijskim igrama, što je nada za košarku u Srbiji.

kosarkasice Srbije„Naš glavni argument uvek je bila velika borba, koja vodi do fanatizma, a kad ćemo to da pokažemo ako ne na Olimpijskim igrama. Rio je pravo mesto da se pokažemo i da se i mi pridružimo vrhunskim sportistima Srbije u kontinuitetu dobrih rezultata“, poručila je selektorka evropskih šampionki.

 

Košarkašice Srbije igraće u B grupi sa Kanadom, SAD, Senegalom, Kinom i Španijom, sa kojom se sastaju 7. avgusta.  Selektor vaterpolista Dejan Savić još jednom je podsetio da reprezentacija u Rio ne ide da učestvuje već sa namerom da pobedi.

vaterpolisti Srbije„San svakog sportiste je učešće na Olimpijadi, s tim što Srbija u vaterpolu, kao i u košarci ima tradiciju osvajanja medalja, tako da sigurno ne idemo da učestvujemo, već da pobedimo“, rekao je Savić.

Šampioni Evrope i sveta takmičiće se u grupi A sa Grčkom, Brazilom, Australijom, Japanom i Mađarskom, sa kojom igraju prvi duel 6. avgusta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN