Redovne plate radnicima Gorice

241_2994_01.AVI_snapshot_00.04_[2016.07.26_14.11.42]Gradonačelnik Niša Darko Bulatovic razgovarao je sa radnicima JKP Gorica na niškom Novom groblju i obećao im redovne mesečne isplate zarada, uz isplatu i dela zaostalog duga svakog meseca. Grad je do sada zaposlenima u ovom preduzecu isplatio tri zarade i tako dugovanje u iznosu od 194 miliona dinara prema radnicima, umanjio za 33 miliona dinara, receno je ovom prilikom.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da ce grad ubuduće brinuti o zaposlenima koji mesecima nisu primali plate i putne troškove. On je rekao da su u poslednjih 25 dana, od kako upravlja budžetom grada Niša, radnicima uplaćene tri zaostale zarade i da će ubuduce primati po jednu platu svakog meseca.
On  je zamolio radnike da ne tuže firmu jer ce se tako stvoriti novi troskovi, pa obećane redovne mesečne isplate zarada nece moći da budu i realizovane. V.D direktora preduzeca Nenad Mišic kaze da ima poverenja u obećanja gradonačelnika i da očekuje stabilizaciju poslovanja. Radnici Gorice, posle svega, nadaju se boljitku.
Prosecna plata radnika u Gorici je 26 000 dinara, a grad im duguje jos tri neisplacene zarade.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN