Novac za talente

Miroslav MilutinovicGradska opština Crveni Krst u Nišu odvojiće iz Fonda za talente 100.000 dinara za putovanje blizanaca Bogdana i Novaka Stanojevića na takmičenje iz astronomije i astrofizike u Indiji. Bogdan i Novak su učenici gimnazije Svetozar Marković u Nišu, i kako kažu, nadaju se da će do decembra uspeti da sakupe novac za put i troškove na Medjunarodnu olimpijadu.

Bogdan i Novak letnji raspust ne provode kao njihovi vršnjaci odmarajući se, već tražeći novac za Medjunarodno takmičenje iz astronomije i astrofizike koje će se održati u Indiji.

Poziv koji su dobili iz opštine Crveni Krst obradovao ih je, jer su na taj način obezbedili novac za rezervaciju avionskih karata.

U GO Crveni Krst kažu da su novac izdvojili iz Fonda za talente i da će i ubuduće podržavati srednjoškolce na medjunaodnim takmičenjima.

Bogdan i Nenad su do sada dobili po 100.000 dinara od opštine Medijana i Crveni Krst, a pozvani su i od strane rukovodstva opštine Pantelej. Nadaju se da će i ostale opštine, ali i grad Niš pomoći da odu na tamičenje i vrate se sa medaljama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN