Vučić: Formirati zajedničke timove vojske i policije

VCXPremijer Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić predložio je formiranje zajedničkih timova policije i vojske za očuvanje granica Srbije. On je istakao da je to zaključak sa sednice bezbednosnih službi i da će taj predlog biti prosleđen predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Vučić je na konferenciji za medije rekao da na teritoriji Srbije trenutno ima 2.669 izbeglica, uglavnom iz Avganistana i Pakistana koji imaju minimalne šanse da odu dalje u neku od država Evropske unije.

On je posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao da su glavne teme bile događaji u Turskoj, migranstka kriza i njene posledice na bezbednost, pravni poredak i ekonomsku budućnost Srbije, situacija u regionu i terorizam i prevencija, te način suprotstavljanja potencijalnim terorističkim aktima bile glavne teme sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

„Imamo situaciju u kojoj lica iz Avganistana i Pakisana nemaju nijednu šansu da budu primljeni u EU, a preko naše teritorije su došli do granica EU. Srbija je primorana da zaštiti svoje nacionalne i državne interese i u skladu sa tim mi smo danas jednoglasno, ali i u saradnji sa predesnikom Nikolićem, sa kojim smo imali konferencijski razgovor, doneli predlog i sa njim ćemo za nekoliko minuta izaći pred predsednika“, rekao je Vučić.

Kaže da je država danjima razmišljala šta je to što Srbija može da učini imajući u vidu složenu bezbednosnu situaciju u okruženju, ali i situaciju koja se nameće zbog ponašanja komšija prema migrantima.

„Znate da je Srbija od početka kritze vodila veoma odgovornu i ozbiljnu politiku, koja je pokazala punu solidarnnost i humano lice Srbije, jedna smo od retkih zemalja koja ni jednog trenutka nije pokušavala da podiže ograde. Srbija to neće činiti ni u buduće“, poručio je Vučić.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN