Usvojen rebalans budžeta u SG Niša

skupstinaUsvajanje rebalansa budžeta na sednici SG Niša bilo je neophodno kako bi se obezbedila sredstva za Predškolsku ustanovu Pčelica, JKP Gorica i za budžetske rezerve, izjavuo je šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić. Za opoziciju to je trošenje novca građana Niša i odraz nedomaćinskog poslovanja prethodne vlasti.

Dan nakon kompletiranja izvršne i zakonodavne vlasti u Nišu odbornici SG raspravljali su o novom rebalansu budžeta. Za naprednjake, kao predstavnike vlasti, taj korak je bio neophodan.

– Ukupno je za JKP Gorica bilo predviđeno 194 miliona dinara, od čega je njima već isplaćeno oko 70 miliona. Ali, morali smo naći budžetsku poticiju kako bi zadovoljili zakonsku osnovu za to. Za Predškolsku ustanovu Pčelica rebalansom je planirano oko 130 miliona i 30 miliona za budžetske rezerve, izjavio je šef odborničke grupe SNS u Nišu Zoran Perišić.

U opozicionoj DS kažu da nije korektno da se novcem gradjana Niša plaća loše poslovanje u ustanovama i preduzećima Niša. I odbornici pokreta Dosta je bilo nisu glasali za predlog rebalansa budžeta iz istih razloga.

Osim rebalansa, odbornici su usvojili i odluku o završnom računu grada Niša za 2015. godinu, ali i predlog odluke o pristupanju izmene Statuta grada Niša.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN