Uselili se u stanove posle 12 godina čekanja

Kupci „Stankom“ i „Delta legal“ stanova u Ulici kneza Višeslava na Čukarici ušli u svoje domove. Tokom septembra bi konačno krov nad foto a stevanovicglavom trebalo da dobije još 150 porodica.


Posle decenijske agonije 40 porodica oštećenih u aferi „Stankom“ korporacije i „Delta legala“ useljeno je u ponedeljak u stanove u Ulici kneza Višeslava na Čukarici! Oni su ključeve dobili posle 12 godina čekanja. U septembru ključeve stanova dobiće još 150 porodica.
„Stankom“ i „Delta legal“ proglasili su bankrot pa su zgrade u koje su investirali ostale nedovršene. Potom su kroz stečaj pronašli rešenje, sudskim i vansudskim poravnanjem i potom angažovali nove izvođače radova koji su objekte završili. Kupci su čak morali da doplaćuju određene iznose na cenu stana koju su prvobitno platili. Oni su stanove kupovali po cenama kvadrata koje je određivao „Delta legal“, a koja je bila znatno niža od one koju je zahtevao „Stankom“.

– Svedoci smo da rešenje postoji i da do njega možemo da dođemo dogovorom, a ne svađom – priča za „Novosti“ Andrijana Živanović, stečajna upravnica „Stankoma“.

– Hvala svim mojim saradnicima i kupcima koji su dve i po godine čekali i vredno radili kako bismo mi ovo završili.

Građani koji su bili obuhvaćeni aferom teškom 50 miliona evra konačno su mogli da uđu u svoje stanove koje su odavno platili. Nekoliko kupaca stanova zbog stresa i nerviranja nije dočekalo da povrati krov nad glavom.

Novosti

foto: A. Stevanović, Novosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN