„Hestil“ preuzeo Železaru, Fijat ostaje u Kragujevcu, deficit rekordno nizak

VucicMandatar za sastav nove Vlade Srbije, Aleksandar Vuičić, rekao je da je kineski „Hestil“ preuzeo „Železaru Smederevo“, da „Fijat“ ima zagarantovanu budućnost u Srbiji, kao i da je deficit države najmanji u poslednjih deset godina. Povodom neotvaranja Poglavlja 23 i 24, Vučić ističe da će preneti evropskim zvaničnicima u Parizu da će Srbija nastaviti svoj evropski put, ali da traži poštovanje za svoje građane i za Vladu.
Mandatar za sastav nove Vlade, Aleksandar Vučić, rekao je da ima tri vesti od životnog značaja za građane Srbije. Istakao je, pre svega, da je od vitalnog značaja što je kineski „Hestil“ preuzeo „železaru Smederevo“. Naveo je da je novac od kupovine Železare, 46 miliona evra, legao na račun. Kao drugu značajnu vest istakao je da je budućnost „Fijata“ u Srbiji zagarantovana.
Treća vest jeste rekordno nizak deficit. Deficit budžeta za prvih 6 meseci, dogovoren 85,4 milijarde sa MMF-om, iznosi 3,9 milijardi. Kada se oduzme 75 miliona dinara koliko Srbija daje za kamate, gotovo da nemamo deficit. Uprkos velikim problemijma zbog Bregzita i rasta dolara u odnosu na evro javni dug se smanjuje, rekao je Vučić.
Vučić je istakao da je najveća pretnja po Srbiju regionalna nestabilnost i da će upravo zato Srbija nastaviti sa svojom ozbiljnom i odgovornom politikom. On je takođe najavio da će u Parizu, povodom neotvaranja Poglavlja 23 i 24, evropskim zvaničnicima poručiti da Srbija ostaje posvećena napretku, reformama i evropskom putu, ali da niko ne misli da se Srbiji mogu „tek tako zavrtati uši“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN