Niš: Posao za 4000 radnika?

Yoran PerisicGradsko veće Niša usvojilo je odluku kojom su stvoreni planski osnovi za isplatu zaostalih zarada radnicima JKP Gorica, kao i nadoknadu neosnovano naplaćenih troškova roditeljima cija deca idu u vrtice Pčelice.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je istakao da su pregovori sa tri velike strane kompanije koje bi gradile fabrike u Nišu i zaposlile do 4 hiljade ljudi, u završnoj fazi. Za sada je poznato da je reč o proizvođačima iz oblasti autoindustrije čiji će objekti biti u novoj radnoj zoni, prekoputa Kazneno popravnog zavoda u Nišu.

Gorici će, na osnovu ovog dokumenta, o kome će se izjasniti i SG, biti isplaćeno ukupno 194 miliona dinara dodatnih sredstava, a Ustanovi Pčelica 60 miliona.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je istakao da su pregovori sa tri velike strane kompanije koje bi gradile fabrike u Nišu i zaposlile do 4 hiljade ljudi, u završnoj fazi. Perišić je naveo da će za te tri fabrike u južnom delu grada biti izdvojeno 15 hektara zemljišta, prekoputa KPZ.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o kupovini 50 protivgradnih raketa. Trenutna situacija je takva da svaka protivgradna stanica ima po 12 raketa, a 50 se nabavlja iz predostrožnosti. Trenutno je u funkciji 8 stanica, sa 16 strelaca.

Na kraju mandata, Perišić se hvali, kaže, jednom još lepšom vešću, a to je da je EU pristala da finansira projekat Grada Niša za preradu otpadnih voda. U te svrhe, navodi, Nišu će biti uplaćeno 56 miliona evra, od ukupno 100 miliona, koliko je Srbija dobila.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN