Vučić primio Ditmana u oproštajnu posetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana. Vučić je zahvalio Ditmanu na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Nemačke.

Aleksandar Vučić i Aksel Ditman su konstatovali da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji i da ih karakteriše veliko međusobno poverenje.
To pokazuju i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, ostavrene tokom diplomatskog mandata ambasadora Ditmana.

Vučić je istakao da je ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da veruje da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj, saopštila je Služba za saradnju sa medijima u Kabinetu predsednika Republike.

Predsednik je zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika i izrazio nadu da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.

Ditman je rekao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada.

Istakao je da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji.

PredsednikSrbije je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Naglasio je opredeljenje Srbije, da zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

Vučić je Ditmanu poželeo mnogo uspeha na novoj, odgovornoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke.

Izvor: RTS