Vučić: Da li će nas Srbi razumeti?

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je da Srbija vodi nezavisnu politiku, da građani odlučuju, ali da po pitanju Kosova moramo imati realan, racionalan i odgovoran pristup, da gledamo u budućnost i da se izborimo da izvučemo najviše što možemo za sebe.

Aleksandar Vučić je u Smederevu, posle obilaska Železare, rekao da je zahvalan srpskom narodu na Kosovu što je čuvao svoje ognjište kroz vreme i svoje srpsko ime i prezime.

Na pitanje novinara o tome može li se Srbija suprotstavljati stranim silama, koje zastupaju interese Prištine, Vučić je rekao da nije pitanje samo susprotstavljanja nekim stranim silama.

„Nije pitanje samo susprotstavljanja nekim stranim silama. Srbija vodi svoju nezavisnu politiku i na to sam ponosam, nijedan ambasador me ne zove i ne govori šta treba da radim, što sve nije bio slučaj nekoliko godina unazad. Građani odlučuju“, naglasio je predsednik.

Ali, istakao je Vučić, nije to samo pitanje stranih sila.

„Moramo da imamo realan, racionalan i odgovoran pristup, da ne vodimo računa samo o dnevnopolitičkim interesima. Da li će nas Srbi razumeti? Neće“, ocenio je predsednik.

Pozvao se na to da često nema razumevanje za rezultate, odnosno da niko neće da kaže da je dobro, na primer, što je posle 15 godina ponovo otvoren Narodni muzej.
Izvor: Tanjug