Obeležen Dan opštine Bela Palanka

Opština Bela Palanka je realizovala velike kapitalne projekte poput otvaranja pogona kompanije “Trendtekst” i rekonstrukcije osnovne škole i predškolske ustanove, podsetio je predsednik opštine Goran Miljković, povodom obeležavanja Dana opštine. Najvaljeni su i novi infrastrukturni projekti u sklopu programa Evropskog progresa koji bi trebalo da budu završeni do decembra 2018 godine.

 

 

Svečanom akademijom u sali Centra za kulturu opština Bela Palanka obeležila je Dan opštine, dan kada je misionar “Nikita Remizijanski”, koji je živeo na ovim prostorima kanonizovan. Tom prilikom predsednik opštine Goran Miljković istako je da je Bela Palanka za kratko vreme uspela da postane urbanizovanije mesto, a sve to uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vućića i Vlade republike Srbije.

 

Ove godine povodom obeležavanja Dana opštine dodeljene su i 4 zahvalnice ljudima koji su doprineli razvoju Bele Palanke. Među njima je i Darko Glišić predsednik opštine Ub koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog postignutih rezltata opštine Bela Planika i rekao da će i u budućnosti nastaviti saradnju.

 

Na Svečanoj akademiji dodeljene su i nagrade najboljim učenicima i studentima u Beloj Palanci.