Nova strategija i Savet prioritet regionalnog razvoja

foto: blic.rs

Ministar Milan Krkobabić, koji je zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, istakao je da su prioriteti za dalji razvoj zemlje nova strategija regionalnog razvoja i formiranje Nacionalnog saveta za regionalni razvoj.

Milan Krkobabić je konstatovao da je osim sumiranja rezultata rada Vlade važno da otvorimo i nova pitanja.

Krkobabić se u Subotici sastao predstavnicima Razvojne agencije „Panonreg“, direktorom te agencije Milanom Maličevićem i sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radisavom Jovanovim.

Na sastanku su razmatrane adekvatne mere za ravnomerni regionalni razvoj zemlje kroz pripreme za formiranje Nacionalnog saveta za regionalni razvoj i izradu nove Strategije regionalnog razvoja Srbije.

Predstavljen je i koncept oživljavanja zadrugarstva u Srbiji i realizacija Programa podrške sprovođenju mera za osnivanje novih zadruga i investicione projekte u ovoj godini.

Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov izrazio je zadovoljstvo što je ministar Krkobabić prepoznao najmanje ćelije privrede – zadruge kao potencijal regionalnog razvoja i rekao kako su rezultati njihove dvogodišnje saradnje već jasno vidljivi na terenu.

Direktor Regionalne razvojne agencije „Panonreg“ Milan Maličević predstavio je svoje viđenje razvoja kompletne regije kroz zadrugarstvo i ponudio svaku podršku Agencije u tom poslu, navedeno je u saopštenju iz informativne službe ministra Krkobabića.

Izvor: Tanjug