I Srbija i Ukrajina za teritorijalni integritet

Onako kako Ukrajina podržava teritorijalni integritet Srbije, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom. Ukrajina i Srbija nemaju probleme u bilateralnim odnosima, poručio je Porošenko.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom da postoji obostrana želja za unapređenjem odnosa dve zemlje i za jačanje političkog dijaloga.

„Srbija i Ukrajina nemaju otvorena pitanja, jedna drugu smatraju izrazito prijateljskim zemljama. Naši jezici su među najsličnijim u slovenskoj grupi jezika“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Onako kako Ukrajina podržava teritorijalni integritet Srbije, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, poručio je Vučić.

„Smatramo da je važno da odgovorno radimo na unapređenju naših veza i prijateljstava“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je na sastanku Porošenko izneo stavove o situaciji u Ukrajini. „Srbija se nada da će svi problemi biti rešeni na miran način, da će se poštovati dogovori iz Minska i da je OEBS veoma važna karika u uspostavljanju mira“, naveo je Vučić.

Istakao je da je Porošenko poželeo Srbiji kompromis u razgovorima sa Albancima, uz činjenicu da je Ukrajina uvek bila na strani poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, kao što je i Beograd poštovao i poštovaće teritorijalni integritet Ukrajine.