Francuska prvi polufinalista Mundijala

Fudbalska reprezentacija Francuske prvi je polufinalista Svetskog prvenstva. Do prolaska među četiri najbolje selekcije na Mundijalu “trikolori” su stigli savladavši reprezentaciju Urugvaja rezultatom 2:0.

Francuzi su potpuno zasluženo preskočili još jednu stepenicu na takmičenju u Rusiji, bili su konkretniji na protivničkoj polovini, dok se na drugoj strani itekao osetilo odsustvo Edisona Kavanja.

Urugvaj je pretio na početku susreta, koji je doneo otvorenu borbu sa puno trčanajna i dobrih napada. Međutim, Francuzi su brzo preuzeli konce igre, zagospodarili sredinom terena i sve češće ugrožavali gol protivnika. Do ovog meča odlična obrana Urguvaja kapitulirala je posle prekida u 40. minutu, kada je Varan uz odličan tajming za skok upitio neodbraniv udarac. Smao par minuta kasnije malo je nedostajalo da Urugvajci izjednače na isti način. Posle prekida, Kaseres je pokušao glavom, lopta je išla u donji desni ugao, ali je Loris fantastično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Izabranici Oskara Tabareza krenuli su agresivnije u nastavku utakmice, međutim umesto poravnanja dočekao ih je hladan tuš. Grizman je upustio udarac po srednini gola, ali je golman Muslera očajno reagovao, pa se lopta od njegovih ruku odbila u mrežu.

Taj momenat je definitnivno presekao Suareza i drugove, jer do kraja i pored terenske inicijative nisu uspeli da učine nešto više.

Ipak, Urugavaj je ostavio odličanutisak u Rusiji, do ovog meča je imao sve četiri pobede, prvi put još od 1930. godine i Svetskog prvenstva u svojoj zemlji.