Đorđević u septembru očekuje jači tim Srbije

foto: Fonet

Košarkaška reprezentacija Srbije kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastavlja u grupi u kojoj su još timovi Grčke, Izraela i Estonije. Selektor Đorđević očekuje da bi u septembarskim mečevima mogao da ima znatno jačim tim nego što je to do sada bio slučaj.

Đorđević je posle poraza u utakmici sa Nemačkom rekao da više ne vidi razlog da u septembru neko odbije poziv u reprezentaciju. Do tada će, podsetio je selektor, svi klupski ugovori biti potpisani, letnji odmori završeni, a povrede sanirane. Strateg srpskog tima veruje da je većina košarkaša i do sada želela nastup u reprezentativnom timu, ali da je bilo i onih koji su za neigranje davali nerazumljive izgovore.

foto: Fonet

„Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže „NE“, ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađenja, glava će biti odmorna, povrede su sanirane… To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi“, rekao je Đorđević.

Prvu utakmicu u drugom delu kvalifikacija Srbija će igrati sa Grčkom 13. septembra na gostujućem terenu. Tri dana kasnije naša reprezentacija kao domaćin igra sa Estonijom.