Ubedljiva pobeda Rusa na startu Mundijala, jedan detalj obeležio meč

Ubedljiva pobeda Rusije / foto: Fonet

Reprezentacija Rusije takmičenje na Svetskom prvenstvu počela je na najbolji mogući način. Rusija je u prvoj utakmici Mundijala pobedila Saudijsku Arabiju sa ubedljivih 5:0.

Navijači su u prvom meču Svetskog prvenstva imali prilike da vide puno golova, a svi su završili u mrežu Saudijaca. U strelce za ruski nacionalni tim upisali su se Gazinski, Čerišev kao dvostruki strelac, Dzjuba i Golovina.

foto: Fonet

Rusi su od početka meča krenuli napadački, što im se isplatilo već u 12. minutu igre. Pored ubedljive pobede, utakmica ostaje u znaku i povrede Alena Dzagojeva, koji je morao van terena. Ovo nije previše poremetilo selekciju Stanislava Čerčešova, a prednost je u 43. minutu udvostručio Denis Čerišev, koji je ušao na teren umesto povređenog Dzagojeva. U drugom poluvremenu nastavila se terenska inicijativa Rusa, a treći pogodak delo je još jednog rezerviste Dzjube u 71. minutu, odnosno samo 89 sekundi posle ulaska na teren. Čerišev se naročito istakao u 91. minutu svojim drugim golom, pravom majstorijom, koja će verovatno ući u izbor najlepših na Svetskom prvenstvu. Konačan rezultat delo je Denisa Golovina u 94. minutu.

Rusija narednu utakmicu igra 19. juna protiv Egipta. Saudijska Arabija sastaje se dan kasnije sa selekcijom Urugvaja.

foto: Fonet

Rusija – Saudijska Arabija 5:0

Gazinski 12, Čerišev 43, 91 Dzjuba 71, Golovin 94

stadion: Lužnjiki

Rusija: Akinfejev – Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov – Gazinski, Zobnin – Samedov, Golovin, Dzagoev – Smolov

Saudijska Arabija: Al Majuf – Al Buraik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani – Al Faraž, Otajf – Al Šehri, Al Jasim, Al Davsari – Al-Šahlavi