Skupština Beograda odlučila: 30.000 za treće dete

Skupština grada Beograda danas je jednoglasno donela odluku da žena koja rodi treće dete od grada dobije 30.000 dinara.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je od početka godine 6.388 žena dobilo pomoć grada i da je ukupna vrednost te, jednokratne isplate bila oko 93,5 miliona dinara.

Ona je rekla da je odluka o 30.000 dinara za treće dete samo dodatak već postojećim merama grada i objasnila da će žena koja rodi treće dete dobiti 40.000 dinara, 30.000 za treće dete i 10.000 za rodjeno dete.

Stanisavljević je dodala da socijalno ugrožene porodilje u Beogradu imaju pravo na pomoć od 25.000 dinara. „Redovno izmirujemo ta davanja. Ne kasnimo ni dan“, rekla je Stanisavljević.

Odbornica liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Ljiljana Jovčić rekla je da ta lista podržava svaku meru koja vodi podsticaju rađana i da su sva novčana sredstva dobrodošla, ali da nisu dovoljna.

„Apelujem da u buduće da ova novčana davanja budu veća nego što smo to sada propisali“, rekla je Jovčić. Ona je pitala da li će majka koja u trećoj trudnoći rodi blizance dobiti pomoć samo za treće dete ili za oba.

Stanisavljević je rekla da će ona dobiti 30.000 za treće dete i po 10.000 po rođenom detetu i da će to ukupno biti 50.000 dinara. Skupština je sa 12 glasova protiv izglasala i mere pomoći investitorima – da gradonačelnik organizuje radnu grupu za savet i pomoć investitorima koji ulažu više od 50 miliona evra i pomoć pri registraciji za one koji ulažu 10 miliona.

Izvor: Beta