Radojičić: Odgovorno i transparentno ću upravljati resursima u korist svih građana

Smernice kojima će se kretati moj tim ići će u pravcu nastavka velikih investicija i izgradnje Beograda, sve što je predviđeno Strategijom razvoja Beograda do 2020. i Generalnim urbanističkim planom, rekao je kandidat za gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić.

On je za svog zamenika predložio dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića, kao i kandidate za članove Gradskog veća.

Radojičić je dodao da će, ukoliko bude izabran, odgovorno i transparentno upravljati resursima u korist svih građana.

– Unapredićemo funkcionisanje Gradske uprave i sistem prilagoditi korisnicima, kako bi olakšali ljudima da brže završavaju poslove – rekao je Radojičić. On je najavio projekte na kojima će se raditi tokom celog mandata, među kojima su Trg republike, uređenje Karađorđeve, premeštanje železničke stanice u Prokop i izgradnja Tiršove 2, dok je kao najvažniji projekat istakao metro.

Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević je, u obrazloženju predloga Radojičića za gradonačelnika istakao da je on javnosti poznat kao univerzitetski profesor i direktor Univezitetske dečje klinike, te da je „izabrao poziv da pomaže ljudima, pa će verujem uspešno da vodi računa i o dva miliona Beograđana“.

On je dodao da je „zadovoljan načinom na koji klinika u Tiršovoj funkcioniše, te da je postala najreferentnija ustanova u regionu“.

– Dobili smo podršku da profesor Radojičić sa svojim timom završi započete projekte, dva mosta, dva tunela, Filharmoniju i Beogradski metro, koji će biti upisan zlatnim slovima u istoriju glavnog grada- rekao je Nikodijević.

Odbornici Skupštine grada Beograda na današnjoj sednici treba da izaberu gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća, a za najvažniju funkciju u gradu predložen je Zoran Radojičić, doktor Dečije klinike Tiršova.

Pred početak zasedanja Skupštine Beograda, na Trgu Nikole Pasića okupile su se pristalice vladajuće SNS da dočekaju kandidata SNS za prvog čoveka prestonice, Zorana Radojičića, direktora Dečije univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Nakon što su se pristalice SNS razišle, sednica Skupštine otpočela je oko 10.15, kada su odbornici potvrdili odluku Administrativno-mandatne komisije o prestanku mandata odbornika Aleksandra Antića  i Siniše Malog, zbog prelaska na drugu funkciju, nakon posle čega je bila proglašena pauza. Nakon pauze odbornici su potvrdili mandate Mioni Stanković, sa liste Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd i Žarku Krešiću, sa liste SPS-JS.

 

Izvor: Danas