Nove blokade puteva, policija uklonila osam vozila na Gazeli

„Putevi Srbije“ saopštavaju da i dalje traje blokada saobraćaja na nekoliko deonica. Most Gazela nakratko je jutros bio blokiran u pravcu ka aerodromu dok policija nije uklonila osam vozila koja su blokirala prolaz ostalima u toj traci. Vozači su nezadovoljni porastom cene goriva.

Nezadovoljni cenom dizel goriva, članovi Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije organizovali su jutros od 9 do 10 časova protestnu vožnju traktorima u Pančevu, Bavaništu, Kovinu i drugim mestima u Vojvodini.

Predsednik Upravnog odbora asocijacije Jovica Jakšić kaže da evropski farmeri kupuju dizel gorivo za 90 dinara, a poljoprivrednici u Srbiji i za 170 dinara.

Ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, a najvažniji je niža cena dizel goriva, poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta.

Na nekim putnim pravcima u Srbiji blokada još traje.

Saobraćaj je i dalje blokiran na raskrsnici (Rumska malta) Sremska Mitrovica – Šabac, Sremska Mitrovica – Drenovac, na pružnom prelazu Lička rampa (samo drumski saobraćaj), Smederevo–Kovin, Ruma–Šabac, most kod Šapca, navodi se u saopštenju JP „Putevi Srbije“.

Saobraćaj je jutros bio blokiran i u Novom Sadu, kod Futoške pijace, kao i na beogradskom mostu Gazela, gde je intervenisala policija i  uklonila osam vozila.

Prvi put saobraćaj je bio blokiran na više mesta u Beogradu i nekoliko gradova u Srbiji u petak zbog, kako navode učesnici, cene goriva.

 

Izvor: Tanjug

TV K::CN